Αρχική Forum Σειρές Ταινίες online
Κεντρικό Μενού
Mini Chat
Τοπ Σχολιαστές
Κυριακή, 2020-03-29, 04:56
[ New messages · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Kwnnos  
Forum tenies-online.club » Διαφορα » Παράξενα-Περίεργα-Μεταφυσικό » Μεταφυσικό Ταινίες και Πραγματικότητα
Μεταφυσικό Ταινίες και Πραγματικότητα
KwnnosDate: Δευτέρα, 2015-01-05, 12:25 | Message # 1
Group: Vip
Messages: 3
Status: Offline
Εδώ λέτε τις εμπειρίες σας , πράγματα που ζήσατε βλέποντας μία ταινία του είδους ή ακόμη και θέματα που δεν έχουν να κανουν αποκλειστικά με τις ταινίες , Άκουσα ,είδα , είπαν ... μύθοι αστικοί;
Ή πραγματικότητα;
kinomanDate: Δευτέρα, 2015-01-05, 18:48 | Message # 2
Group: Admin
Messages: 67
Status: Offline
Η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου εμφανίζεται στα βράχια της Ακροπόλεως

Ψέματα λένε τα μάτια μας ή το μυαλό μας; Αυτά που λέμε ότι βλέπουμε είναι πραγματικά ή τα μηχανευόμαστε;Το σκοτάδι δεν μπορούμε να το δούμε σαν τίποτε άλλο από μαύρο, κι όμως μπορούμε να αναπαραστήσουμε τα χρώματα των πραγμάτων μέσα του, γιατί λέμε ότι τα διακρίνουμε. Φυσικά όλα αυτά είναι τεχνάσματα από φως και σκιές που δημιουργούν μία διαφορετική εικόνα, τούτο όμως δεν λιγοστεύει τη μαγεία τους, ακόμη και την πειθώ τους. Το πώς δημιουργούνται αυτές οι αυταπάτες δεν έχει τόση σημασία, όση το αποτέλεσμά τους.

ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΥΚΛΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΗ – ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΔΡΑΧΜΩΝΑΥΤΗ Η ΚΕΦΑΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟΥΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

Attachments: 1471407.jpg(53.4 Kb) · 9200534.jpg(63.3 Kb) · 8809407.jpg(64.0 Kb) · 5594440.jpg(64.6 Kb) · 3281696.jpg(64.4 Kb)
begoniaDate: Δευτέρα, 2015-01-05, 19:37 | Message # 3
Group: Vip
Messages: 11
Status: Offline
Το κυνήγι μαγισσών, η ταπεινή βρώμη και το LSD

Τι κοινό μπορεί να έχουν το αγαπημένο δημητριακό, το γνωστό ναρκωτικό και ο θρησκευτικός παραλογισμός που οδήγησε σε χιλιάδες εκτελέσεις και ενέπνευσε πληθώρα θεατρικών έργων, ταινιών και τηλεοπτικών σειρών?

Πολλοί υποστηρίζουν πως το κοινό τους στοιχείο είναι η μούχλα!

Ναι καλά διαβάσατε, ένας μύκητας (η ερυσιβώδης ολύρα) που αναπτύσσεται στα σιτηρά που δεν αποθηκεύονται σωστά. Η συγκεκριμένη μούχλα παράγει μια τοξίνη που προκαλεί ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές και ονομάζεται λυσεργικό οξύ. Από αυτό το οξύ παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, τη δεκαετία του 30, το γνωστό σε όλους LSD.

Κατά τον Μεσαίωνα ο περισσότεροι λαοί της Ευρώπης κατανάλωναν ψωμί που προερχόταν από άλλα δημητριακά εκτός του σταριού, με κυριότερο τη σίκαλη. Η κατανάλωση χαλασμένου ψωμιού μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, διάρροια, φαγούρα, κάψιμο στα άκρα, ψυχώσεις, μανία και παραισθήσεις. Πολλοί ιστορικοί της εποχής περιγράφουν το φαινόμενο ως "ιερή φωτιά" ή "φωτιά του αγίου Αντωνίου" και η πραγματική αιτία του έγινε γνωστή μετά τον Μεσαίωνα, το 17ο αιώνα.
Έτσι λοιπόν πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες και ιστορικοί υποστηρίζουν ότι οι παρενέργειες του μύκητα σε συνδυασμό με τον σκοταδισμό, τον φόβο, την άγνοια και φυσικά τα πολιτικά συμφέροντα εκείνης της εποχής, οδήγησαν στις δεισιδαιμονίες περί μαγείας και λατρείας του Σατανά.

Ταινίες και σειρές:
The Seventh Seal / Η Έβδομη Σφραγίδα (1957), Witchfinder General/Ο λόφος των κρεμασμένων (1968), The Crucible / Οι Μάγισσες του Σάλεμ (1996),Salem (2014)


Message edited by begonia - Δευτέρα, 2015-01-05, 19:52
Kritikos25Date: Δευτέρα, 2016-03-07, 08:05 | Message # 4
Group: Vip
Messages: 1
Status: Offline
Αυτό που θα πω δεν είναι αστείο ή ψέμμα. Βλέποντας την ταινία Poltergeit 2015 την καινούρια, μετά το τέλος της και για ένα τέταρτο περίπου στο δωμάτιό μου, ακουγόντουσαν μικρά θορυβάκια όπως τρίξιμο ντιβανιών, καρεκλών ή παραθύρων. Το θυμάμαι πολύ καλά.
mrjohnesDate: Δευτέρα, 2016-03-07, 15:50 | Message # 5
Group: Vip
Messages: 27
Status: Offline
Quote begonia ()
Κατά τον Μεσαίωνα ο περισσότεροι λαοί της Ευρώπης κατανάλωναν ψωμί που προερχόταν από άλλα δημητριακά εκτός του σταριού, με κυριότερο τη σίκαλη. Η κατανάλωση χαλασμένου ψωμιού μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, διάρροια, φαγούρα, κάψιμο στα άκρα, ψυχώσεις, μανία και παραισθήσεις. Πολλοί ιστορικοί της εποχής περιγράφουν το φαινόμενο ως "ιερή φωτιά" ή "φωτιά του αγίου Αντωνίου" και η πραγματική αιτία του έγινε γνωστή μετά τον Μεσαίωνα, το 17ο αιώνα.


Γιατί οι μάγισσες απεικονίζονται σχεδόν πάντα να "πετάνε" πάνω σ' ένα σκουπόξυλο;;;
Οι "μάγισσες" τον Μεσαίωνα (δηλ. παγανίστριες), συνήθιζαν να χρησιμοποιούν είδη καθημερινής οικιακής χρήσεως για τις διαφόρου είδους τελετές μέσα στον χρόνο, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες σε κάποιον επισκέπτη στο σπίτι τους. Βέβαια, εκείνες ήξεραν ποιά απ' όλα είναι τα μαγικά τους εργαλεία, και δεν τα χρησιμοποιούσαν για κοινή χρήση. Απλά, ανακατευόντάς τα με τα υπόλοιπα σκεύη, ήταν δύσκολο για τον αμύητο να καταλάβει την διαφορά.
Έτσι λοιπόν, κάποιες συγκεκριμένες μέρες μέσα στον χρόνο που ήταν ιερές γι' αυτές (συνήθως με πανσέληνο), άλοιφαν στο σκουπόξυλό τους ουσίες παραισθησιογόνες, όπως ο μύκητας που περιγράφεις, και το έτριβαν στο αιδίο τους, το οποίο είναι γεμάτο με αιμοφόρα αγγεία και νευρώνες, ούτως ώστε η απορόφηση του παραισθησιογόνου να γίνεται άμεσα και πολύ πιο έντονα απ' ό,τι εάν το κατάπιναν. Σίγουρα όμως, επέλεγαν το συγκεκριμένο σημείο και για άλλους λόγους, όπως ίσως η μητρότητα, η ευφορία, η παραγωγικότητα και η ηδονή. Αυτά, έχουν ιδιαίτερη σημασία σε παγανιστικές τελετές.
Παρομοίως, το LSD σε στυπόχαρτο, τοποθετείται κάτω από την γλώσσα, μέρος που επίσης είναι γεμάτο από αιμοφόρα αγγεία και νευρώνες για να γίνεται άμεσα η απορόφηση από τον οργανισμό (άσχετο, αλλά αφού το 'ξερα, να μην το γράψω;;)


Message edited by mrjohnes - Δευτέρα, 2016-03-07, 15:53
marsarbillDate: Πέμπτη, 2017-03-16, 22:45 | Message # 6
Group: χρήστες
Messages: 5
Status: Offline
μετα το "paranornal activity 1" ακουγα διαφορους θορυβους απο παντου κ οτι καποιος με παρακολουθουσε. Αυτο βεβαια μεχρι να μαθω οτι ηταν fake. παραξενα παιχνιδια που παιζει το μυαλο κ η φαντασια ε?
κουλίτσαDate: Παρασκευή, 2017-03-17, 12:45 | Message # 7
Group: Vip
Messages: 65
Status: Offline
Ωραίο θέμα...λοιπόν να σας πω και εγώ έναν αστικό μύθο που μας είχε διηγηθεί η γιαγιά μιας φιλής μου σε διακοπές που είχαμε πάει στο σπίτι της στο Καρπενήσι Ευρυτανίας κάποια Χριστούγεννα όταν ήμουν φοιτήτρια....
Νεράιδες
Όλοι φανταζόμαστε τις νεράιδες σαν πολύ όμορφες κοπέλες που κάνουν καλό...δεν είναι όμως πάντα έτσι,κατά τα λεγόμενα της γιαγιάς Παναγιώτας,πρόκειτε ναι μεν για πανέμορφες γυναίκες αλλά πολύ μοχθηρές και κακιές που όταν δωθεί η ευκαιρία κάνουν πολλά άσχημα πράγματα....
Παλιά τα παιδιά έπαιζαν στις αλάνες έτσι λοιπόν μια παρέα παιδιών μικρα σε ηλικία παίζαν με το τόπι έξω στο δάσος (μιας και το Καρπενήσι ΄είναι μία από τις πιο ορεινές περιοχές της Ελλάδς)σε κάποια στιγμή το τόπι φεύγει μακριά και πάει μέσα στο ποτάμι,κατεβαίνει να το πιάσει ένα από τα παιδιά και βλέπει πάνω σε ένα βράχο ρουχα αραχνούφαντα πανέμορφα με πλουμιστά χρώματα(πολύ παράξενο για την εποχή μιας και η φτώχια ήταν σχεδόν πανελλαδική εκείνα τα χρόνια,όχι ότι τώρα δεν είναι!χαχα)και βρέπει μέσα στο ποτάμι μια πανέμορφη γυναίκα να κάνει μπάνιο,κατάλαβε λέει ότι πρόκειτε για νεράιδα και έβαλε τις φωνές ήρθαν και τα υπολοιπα παιδιά αυτή εμέσως αρπαξε τα ρούχα της και εξαφανίστηκε και φεύγοντας ''πήρε'' και την λαλιά του μικρού παιδιού!έτσι έμεινε για την υπόλοιπη ζωή του μουγκός....και την αφήγηση μας την είπε όταν η φίλη μου και εγώ συνατήσαμε συτόν τον παππού πλέον, στο δρόμο και στο σπίτι τον κοροιδεύαμε,μας άκουσε η γιαγιά της και μας είπε τί του είχε συμβεί όταν ήταν ακόμα παιδί.Ψέμμα αλήθεια πάντως η αφήγηση ήταν πολύ creepy!
Forum tenies-online.club » Διαφορα » Παράξενα-Περίεργα-Μεταφυσικό » Μεταφυσικό Ταινίες και Πραγματικότητα
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Εγγραφή
Πρόσφατες προβολές (10)
Forum